Hadzabe stam

De Hadzabe-stam is een van de weinige nog echte jager/verzamelaar-stammen ter wereld. Ze leven in simpele, tijdelijke schuilplekken en overleven door te jagen met pijl en boog. Hierbij gebruiken ze giftige pijlpunten om grote dieren neer te halen.

Ze jagen op alles van muizen tot giraffes, maar hun voorkeur gaat uit naar bavianen. Als het ze lukt om een groot dier, zoals bijvoorbeeld een giraffe, neer te halen, verhuizen ze vaak naar de plek van de jacht in plaats van het dier terug naar het kamp te transporteren. Ze zoeken ook naar wortels en bessen en zijn daarnaast experts op het gebied van kruidenmedicijnen. Een kampvuur hebben ze in een verbazingwekkend snelle tijd klaar. Qua kleding dragen ze wat beschikbaar is, van dierenhuiden tot gedoneerde kledingstukken.

De lokale overheid heeft meerdere malen geprobeerd om de Hadzabe-stam in de moderne wereld te brengen, maar iedere poging is gefaald. De Hadzabe-stam houdt veel van hun manier van leven en wil dit niet opgeven. Het feit is alleen wel dat hun jachtgebied afneemt, wat hun bestaan vermoeilijkt.

De Hadzabe-stam woont vlakbij de kustlijnen van het Eyasimeer, net als de Datoga-stam. Tijdens De Hadzabe Ervaring krijg je de kans om mee te gaan op een jacht en om hun zingen en dansen mee te maken. Dit is een geweldige kans om een verdwijnende leefstijl te ervaren.

Deze tour kan gemakkelijk aan een reisplan dat een bezoek aan de Ngorongoro-krater bevat toegevoegd worden.

Highlights

  • Breng tijd door met de lokale bevolking
  • Aanschouw het cultureel erfgoed van Afrika
  • Heerlijk gevoel van opwinding en avontuur
Safari samenstellen