Terug naar Nationale Parken

Eyasimeer

In het zuidwesten van het Ngorongoro-gebied ligt het prachtige Eyasimeer, een alkalisch meer dat gevoed wordt door de rivieren Sibiti en Baray. Dit zelden bezochte meer ligt aan de voet van de Westelijke Riftvallei en heeft ondiep alkalisch water, dat behoorlijk zout is en vol met algen zit.

De regio rondom het Eyasimeer wordt bewoond door de Habzabe en Datgo gemeenschappen, die daar hun eeuwenoude leefstijl van respectievelijk jagen en veeteelt voortzetten. Omdat deze omgeving weinig wordt bezocht, is het een rustgevende omgeving en ongestoorde natuur, waardoor je als bezoeker alle tijd hebt om de natuurlijke omgeving van het 405 vierkante kilometer tellende meer in je op te nemen. In contrast met de Savannah en de dorre vlaktes in andere delen van noordelijk Tanzania heeft het Eyasimeer hoge palmbomen langs de kustlijn en biedt de omgeving een grote verscheidenheid qua vogels. Je vindt hier bijvoorbeeld Fischer’s agapornissen (rozekopdwergpapegaaien), flamingo’s, pelikanen, dwergfazanten, ooievaars en veel meer.

Deze toch wordt vaak gemaakt in combinatie met een bezoek aan de Hadzabe-stam. Bekijk Culturele Tours voor meer informatie.

Highlights

  • Aanschouw het machtige koninkrijk van de jungle
  • Maak deel uit van een Heritage Route
  • Breng tijd door met de lokale bevolking

De beste tijd om heen te gaan

Het Eyasimeer is het hele jaar door goed te bezoeken. Alleen in het regenseizoen (maart tot en met mei) kunnen de paden wat beïnvloed worden.

Safari samenstellen