Terug naar Nationale Parken

Tanzania’s meest bezochte wildreservaten

Het gebied rondom het Manyarameer was ooit een beroemd jachtgebied, maar het is nu een van Tanzania’s meest bezochte wildreservaten. Het meer ligt aan de voet van de Grote Riftvallei en de grondwaterbossen bieden een prachtige afwisseling van de Savannah-parken. Je vindt hier een weelde aan verrassend gevarieerde begroeiing waar ook enorm veel wildlife op af komt, dat hier door de kabbelende beekjes en de watervallen wordt gevoed. Diep in het zuiden van het park waar het Manyarameer in ligt vind je een aantal warmwaterbronnen welke in de schaduw van de vallei liggen en daarom de perfecte ligplaats zijn voor nijlpaarden.

Vanaf de poort van het park kom je direct terecht in een weelderig bos, waar bavianen en diadeemmeerkatten (blauwe meerkatten) leven. Hoe verder je komt, hoe meer het bos plaats maakt voor bosland, grasland, moerassen en het alkalinehoudende meer zelf, dat meer dan 390 vierkante kilometer beslaat. Het meer is een thuishaven voor meer dan 400 vogelsoorten, waaronder flamingo’s, pelikanen, ooievaars, nijlreigers, aalscholvers en nijlganzen.

Twee beroemde en spectaculaire fenomenen waar het Manyarameer Nationaal Park bekend om staat zijn de boom-klimmende leeuwen, die vaak lange tijden op 6 à 7 meter hoogte op de takken van de acaciabomen liggen, en de boom-klimmende pythons. Maar net als het Tarangire Nationaal Park zijn ook hier de olifanten de hoofdattractie. Olifanten leven hier namelijk in grote getallen en vooral veel bij elkaar. Daarnaast vind je in dit park ook giraffes, impala’s, nijlpaarden en een groot scala aan kleinere dieren.

Highlights

  • Aanschouw het machtige koninkrijk van de jungle
  • Maak deel uit van een Heritage Route
  • Geweldig voor beginnende avonturiers

De beste tijd om heen te gaan

In principe kun je het gehele jaar goed terecht in het Manyarameer Nationaal Park. De enige tijd dat het ietsje rustiger is, is tijdens de twee nattere maanden (april en mei).

Safari samenstellen