Terug naar Nationale Parken

Meest serene meer van Afrika

Het Natronmeer wordt gezien als een van de meest serene meren in Afrika en maakt deel uit van de Grote Riftvallei. Het meer ligt genesteld tussen rollende vulkanische heuvels en diepe kraters en biedt misschien wel de meest indrukwekkende landschappen van heel Tanzania. Van weelderige, groene begroeiing tot stoffige landschappen met sporadisch een Maasai-dorp aan de horizon.

In het noorden zie je de restanten van uitgedoofde vulkanen, welke in het niets verdwijnen wanneer je de nog actieve Oldoinyo Lengai, de “Berg van God” in de Maasai-taal, ziet.

In de omgeving rondom het Natronmeer vind je veel wildlife, waaronder giraffes en zebra’s, maar het meer staat vooral bekend om de miljoenen kleine flamingo’s die als een roze deken over het alkalische water heen liggen.

Het meer zelf huist een fascinerend ecosysteem: miljoenen zout-liefhebbende micro-organismen gedijen hier prima en geven het meer haar blauw-roze pigmenten. Het meer is een zogeheten vijandelijke omgeving, wat inhoudt dat roofdieren hier niet goed kunnen overleven. En dat is precies waarom de omgeving een veilige broedplaats is voor de flamingo’s, die hier dan ook jaarlijks terugkeren om zich te nestelen.

Highlights

  • Geweldig voor beginnende avonturiers
  • Heerlijk gevoel van opwinding en avontuur
  • Herinneringen maken die je je hele leven bijblijven

De beste tijd om heen te gaan

Het weer bij het Natronmeer is voornamelijk heet en droog. De koelste maanden zijn van juni tot en met augustus. De flamingo’s leggen hun eieren gewoonlijk gedurende het einde van het droge seizoen, in september en oktober, maar het uitbroeden gebeurt tijdens het begin van het natte seizoen, met het hoogtepunt in december.

Safari samenstellen