Terug naar Nationale Parken

Ngorongoro-krater

De Ngorongoro-krater staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is รฉรฉn van de mooiste en meest unieke plekken in heel Afrika. De Ngorongoro was ooit een berg zo hoog als de Kilimanjaro, maar 3 miljoen jaar geleden blies hij zichzelf op. De hele Serengeti werd bedekt met as en de vloer van de krater zakte dieper en dieper de berg in. Het resultaat: โ€™s werelds grootste intacte vulkanische caldeira, met een rand die op het hoogste punt een hoogte heeft van 600 meter.

In de Ngorongoro-krater vind je enorm veel wildlife. Binnen de krater zelf leven alleen al 20.000 grote dieren (waarvan de helft gnoes en zebraโ€™s). Daarnaast kun je er ook de zwarte neushoorn vinden, welke je ergens anders in Tanzania heel moeilijk kunt spotten. Ook vind je in de krater een aantal indrukwekkende mannelijke olifanten met enorme slagtanden.

De dieren die hier leven kunnen de krater verlaten wanneer ze willen, maar de meesten blijven, omdat er het hele jaar door genoeg water en voedsel te vinden is. Een dier dat je hier niet zult vinden is de giraffe. Hij kan de steile kliffen niet goed trosteren.

Highlights

  • Maak deel uit van een Heritage Route
  • Een must-see omgeving voor families
  • Herinneringen maken die je je hele leven bijblijven

Best time to go

Je kunt het hele jaar door goed terecht in de Ngorongoro-krater. In het droge seizoen (van juni tot en met oktober) zijn de omstandigheden het best, omdat de dieren dan beter te zien zijn doordat het gras op de kratervloer korter is. Daarentegen zijn de landschappen net zo spectaculair in het natte seizoen (van november tot en met mei).

Safari samenstellen