Terug naar Nationale Parken

De open vlaktes van de Serengeti

Met 14.763 vierkante kilometer is de Serengeti één van de beroemdste parken in Tanzania. De Serengeti is synoniem met de wilde dieren en de klassieke beelden die met Afrika geassocieerd worden. Het park biedt adembenemende landschappen bezaaid met acaciabomen en uitgestrekte, stoffige graslanden en vlaktes die voorbij de horizon reiken.

Dit park biedt een van de beste plekken in Afrika om wildlife te spotten, met al de voornaamste safaridieren en roofdieren (die hier vaak in groten getale gezien worden) in één omgeving. Hier vindt ook de jaarlijkse gnoe migratie (beter bekend als The Wildebeest Migration of De Grote Trek) plaats, waarbij meer dan 2 miljoen gnoes, zebra’s en gazelles vanuit de Serengeti migreren naar de Masai Mara Reserve in Kenya, op zoek naar vers grasland.

Highlights

  • Quality Time met je vrienden en familie
  • Geweldig voor beginnende avonturiers
  • Herinneringen maken die je je hele leven bijblijven

De beste tijd om heen te gaan

Een safari in de Serengeti biedt het hele jaar door perfecte omstandigheden om wildlife te spotten. Maar als het je doel is om de gnoe migratie mee te maken, moet je op het juiste moment op de juiste plek zijn. De migratie duurt een heel jaar voordat ‘ie weer opnieuw begint, dus er is het hele jaar een grote kans om het mee te maken, maar bepaalde hoogtepunten komen alleen in bepaalde maanden voor. Het oversteken van de rivieren komt bijvoorbeeld voor in het westen in juli en augustus, terwijl het afkalfseizoen van december tot en met maart duurt. En van april tot en met juni kom je grote kuddes tegen die naar de Grumetiregio migreren en vanaf daar weer naar Kenya verplaatsen.

Safari samenstellen