Terug naar Nationale Parken

Tarangire Nationaal Park

Op 120 kilometer afstand van Arusha ligt het Tarangire Nationaal Park, het op vijf na grootste park in Tanzania. Dit park is een populaire tussenstop voor wildlife safariโ€™s die langs de Noordelijke Parken van Tanzania gaan, onderweg naar Ngorongoro en de Serengeti. Tarangire staat bekend om de vele enorme baobab bomen die er staat en die als reuzen boven de dieren die zich eronder voeden uit torenen.

Het Nationaal Park dankt haar naam aan de Tarangire Rivier die door de omgeving stroomt en grote getallen aan dieren aantrekt in de droge maanden. De rivierbedden worden gekarakteriseerd door dichte begroeiing van acaciabomen en ander bosachtig gewas. De omliggende gebieden staan vol met baobab bomen, oude doum palmbomen en katoengras.

Hoewel het Tarangire Nationaal Park bekend staat om de grote populatie aan olifanten (er leven er tot wel 300!), kunnen er ook migrerende gnoes, hartebeesten, zebraโ€™s en buffels โ€“ die zich allen tegoed doen aan de krimpende lagunes โ€“ gevonden worden.

Verlaten termietenheuvels zijn vaak de nieuwe huisvestingen van mangoesten geworden. Al de grote roofdieren zijn ook hier aanwezig, maar door de dichte begroeiing worden ze niet zo vaak gespot als in andere parken in het noorden van Tanzania.

Highlights

  • Geweldig voor beginnende avonturiers
  • Een must-see omgeving voor families
  • Herinneringen maken die je je hele leven bijblijven

De beste tijd om heen te gaan

Het droge seizoen (van eind juni tot en met oktober) is de beste tijd voor een safari in Tarangire Nationaal Park. De meeste dieren migreren tijdens het natte seizoen (november tot en met mei) namelijk weg van het park, waardoor er minder wildlife te zien is.

Safari samenstellen