Zanzibar

Waar kun je beter heen dan naar Zanzibar wanneer je op een avontuurlijke safari bent geweest of de Kilimanjaro hebt beklommen? Dit tropische paradijs ligt vlakbij Dar es Salaam en biedt blauwe luchten, witte zandstranden en fluisterende palmbomen die rustig heen en weer deinen op het ritme van de Afrikaanse drums die tot diep in de nacht door klinken. Zanzibar wordt vaak beschreven als een culturele smeltkroes, omdat er door de eeuwen heen veel verschillende volken op het eiland zijn geweest en ze allemaal hun stempel op het eiland hebben gedrukt. Bezoek de bruisende bazaars en bestudeer de bijzondere architectuur van Stone Town. Jouw herinneringen aan Zanzibar zullen je je hele leven bij blijven.

Wat wij voor jou kunnen doen

Wil je jouw Tanzania safari of bergbeklimming combineren met een heerlijke eilandentrip? Dan is Zanzibar de perfecte bestemming, omdat het de ultieme mix is van cultuur, geschiedenis en rustig relaxen. Wij kunnen je helpen jouw perfecte Zanzibar-vakantie te realiseren. Van het boeken van vluchten tot het boeken van accommodatie en activiteiten: wij kunnen een pakket samenstellen dat perfect aan jouw wensen voldoet.

Neem contact op

Stranden aan de Indische Oceaan

Stralend witte stranden aan de heerlijke warme wateren van de Indische Oceaan bieden de perfecte plekjes om lekker te relaxen en van de prachtige natuur te genieten.

Net ten zuiden van Zanzibar-stad liggen Fuji Beach en Chuini Beach, welke beide mogelijkheden voor het beoefenen van watersporten bieden. Ten noorden ligt Mangapwani, waar het enige geluid het geluid van de oceaan is. In het noordelijkste punt van het eiland ligt Nungwi, waar bezoekers kunnen kijken hoe visboten worden gemaakt en kunnen zwemmen in de koraallagunes.

Aan de noordoostelijke kust van Zanzibar zijn de stranden van Matamwe, Mapenzi, Kiwenga en Uroa, met uitgestrekte stranden en talrijke mogelijkheden om de onderwaterwereld te verkennen. Andere goed-ontwikkelde resortgebieden zijn Pingwe, Bwejuu en Jambiani, welke in het zuidoosten te vinden zijn.

De oceaan biedt warm, helder blauw water, idyllische stranden, prachtige koraalriffen voor snorkelen/duiken, fantastische diepzeevismogelijkheden, watersporten en natuurlijk heerlijke verse zeevruchten.

Andere dingen die je op Zanzibar kunt doen

Stone Town

Met een meer dan 1.200 jaar oude, rijke, interessante en cultureel diverse geschiedenis is Stone Town een unieke plek die iedereen die Zanzibar bezoekt móét bekijken. Loop er rond en je vindt luiken die bijna van hun scharnieren vallen, verf die overal af bladdert en stedelijk verval waar ooit extravagante gevels waren. Maar juist die jarenlange achteruitgang biedt de rijke historie en de onontkoombare magie van Stone Town.

Specerijentours

Zanzibar heet niet voor niets het specerijeneiland en geen enkele trip is compleet zonder een bezoek aan de beroemde specerijenplantages. Als je een echte foodie bent en van koken houdt, bieden deze specerijentours een geweldig inzicht in hoe de specerijen gewonnen worden.

Jozani Forest

35 kilometer ten zuidoosten van Zanzibar-stad ligt het Jozani Forest Reservaat, een gebied van 10 vierkante kilometer aan dikke bebossing met bomen die meer dan 100 jaar oud zijn en een van de laatste toevluchtsoorden vormen van het Red Columbus aapje.

De oude slavenmarkt

Zanzibar was ooit de voornaamste slavenhandelshaven in Oost-Afrika en met dit bezoek leer je meer over deze geschiedenis en de slavenmarkt in Stone Town. Op het hoogtepunt van de slavenhandel in de 18e en 19e eeuwen werden zo’n 45.000 slaven verhandeld en verscheept van Zanzibar naar onder andere Brazilië, India en Arabië.

Changuu (gevangeniseiland)

Dit gevangeniseiland is een andere heel populaire bestemming. Dit eiland werd gebruikt om ongehoorzame slaven te huisvesten. Vandaag de dag zijn de meest bekende inwoners van dit eiland de reuzenschildpadden en is het een populaire plek om te wandelen, zwemmen en/of picknicken.

Ziff

Het Zanzibar Internationaal Film Festival (ZIFF) werd opgericht in 1997 om de kunst en cultuur van de Dhow regio (de Arabische schiereilanden, India, Azië, Afrika en de eilanden in de Indische Oceaan) te promoten.